האם חובות גדולים מובילים בהכרח לחדלות פירעון?
התשובה היא – לא!
בעברי שמשתי כרכז בכיר בהוצאה לפועל וטיפלתי באופן אישי באלפי אנשים שפנו עקב התמודדות עם חובות/ בדרך כלל החובות נגרמו כתוצאה מהתמוטטות של עסק, גירושין פיטורין, בעיות בריאות. בשלוש שנים האחרונות אנחנו רואים עלייה עקב גלי הקורונה. וגם בשנה האחרונה אנחנו רואים עקב הריבית העולה האינפלציה הגואה.
אנחנו רואים אנשים, גם אנשים שהשתכרו יפה בעצם הם התחייבו בהתאם. ומה שקרה זה שהם הגיעו לשוקת שבורה והם הסתבכו בחובות. זה יכול להיות גם עצמאי וגם שכיר כאחד כי כל אחד מהם מנהל משק בית עצמאי.
מה היתרון בעקבות חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי?
לפני שלוש שנים בוטלו תקנות פשיטת הרגל. וחל חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. ההבדל הוא בהתייחסות של המחוקק כי בעצם המטרה היא שהחייב לא יהיה מתחת לרדאר, יעבוד בשחור וכל הדברים האלה.
המחוקק מבין שהליכה לחדלות פירעון או הסתבכות בחובות, זה חלק אינטגרלי מהחיים הכלכליים שנוצרו בתום לב. המדינה בעצם מסייעת לחייב לצאת מהמשבר שהוא נקלע אליו.
מה שקורה, שרוב החובות שלנו הם בעצם למוסדות הפיננסיים הגדולים. לבנקים, לחברות האשראי, שבעצם זה חובות שצוברים ריביות וקנסות פיגורים, וזה מגיע למצב שהחייב אין לו אפשרות בעצם לצאת מזה. וגם חשוב מאוד לדעת, שחייב לא רק הוא סובל מהנושא של החובות. יש את המשפחות, זה יכול להוביל לפירוקי משפחות זה משפיע גם על הילדים, גם על הזוגיות. אז בעצם האינטרס של המחוקק ושל כלל ישראל, זה בעצם להביא למצב שאנחנו מסדירים את החובות ונותנים לאדם, לחייב בעצם להמשיך ולחזור לפעילות כלכלית תקינה.
איזה אפשרויות עומדות באמת בפני מי שנקלע לחובות גדולים?
לא מעט אנשים יודעים שבעצם יש הבדל בין חובות שהן עד 150 אלף שקלים וחובות של מעל 150 אלף שקלים.
חוב שהוא עד 150 אלף שקלים לא בהכרח חייבים להגיע להליך של חדלות פירעון, אפשר להגיע להסדר יחד עם יחד עם רשמי ההוצאה לפועל.
לדוגמא, אני יכול לציין שהגיעה למשרדי לא מזמן, לקוחה שעבדה בסופר. בתקופת הקורונה היא נאלצה לצמצם את המשרה שלה, בגלל שהייתה צריכה להיות בזום עם הילדים, הייתה צריכה לעבוד פחות. היא נאלצה לקחת הלוואה על הלוואה על הלוואה בשביל להתקיים, והיא צברה חוב של 150 אלף ש”ח. ואנחנו בעצם הגענו להסדר עם רשמי ההוצאה לפועל על 50 אלף שקלים, ב50 תשלומים.
יותר מזה אני יכול לספר לך גם על מקרה נוסף, שבו בעצם הגיע אלי לקוח שהוא נפצע במקום העבודה, לא עבד… אז בעצם החוב שלו לבנק צבר ריבית פיגורים הגיע ל 110,000 ש”ח חוב. ניהלנו משא ומתן ישיר מול עורכי הדין של הבנק, ולאחר משא ומתן ארוך צמצמנו את החוב מ 110,000 ש”ח ל 69,000 ש”ח וגם פרסנו אותו ל45 תשלומים.
מה המסר למתמודדים עם חובות גדולים?
קודם כל שימו לב חלקכם שמתמודדים עם חובות בעצם מורידים את הראש, אומרים: אני לא רוצה להתעסק עם זה, אני רוצה לדחות את זה, לא רוצה להתעסק לא עם הליכים משפטיים, ולא עם הבנקים, ולא עם אף אחד.
ומה אתם נוטים לעשות?
אתם בעצם נוטים לקחת עוד הלוואה. ואני שואל, מה הוביל אתכם אל הבור? מה הוביל אתכם למצב הנוכחי?
מה שהוביל אתכם זה שלקחתם הלוואה על הלוואה, על הלוואה, על הלוואה…
ואני אומר לכם: לא!
הדרך הנכונה היא לפנות לעורך דין מיומן שמתמחה בנושא של מחיקת חובות והתמודדות עם חובות. זאת הדרך הנכונה שבה אתם צריכים להתמודד.
ולסיום
אל תיקחו עוד הלוואה שתקרב אתכם אל הבור לפני שתדברו עם עורך דין מומחה. משרדנו מתמחה בסיוע למתמודדים עם חובות. פנו אלינו עוד היום ונסייע גם לכם.