יש לא מעט אנשים שרוכשים דירה על מנת להשכיר אותה ולהרוויח ממנה. ברובם המכריע של המקרים, השוכר משלם את שכר הדירה ואת שאר החשבונות ועוזב בהתאם לתנאים שהוסכמו בחוזה. אבל יש מקרים בהם השוכר חייב כסף למשכיר, בין אך זה על השכירות עצמה ובין אם זה על חשבונות, נזקים או מכל סיבה אחרת וגרוע מכך, יש מקרים בהם השוכר לא מסכים לעזוב את הדירה.
לפני הכול חשוב לדעת שלבעל הדירה אסור לפנות את השוכר בכוח. הוא גם לא יכול למנוע ממנו בכוח להיכנס לדירה ואסור לו להחליף את המנעולים בדירה על דעת עצמו. אבל מה כן הוא יכול לעשות? איך מתבצע פינוי חייב מדירה?
פינוי מושכר: מה חשוב לדעת לפני שתובעים?
הנה כמה דברים חשובים שחשוב לדעת לפני שתובעים את השוכר לפני שנצלול לעומק הדברים. הדבר הראשון הוא שאת התביעה לפינוי הדירה ניתן לנהל בהליך מהיר. מה זה אומר? סביר להניח שאם דייר לא מסכים להתפנות, יש לו גם חובות לבעל הדירה אבל את החובות הללו או כל תביעה שיש לבעל הדירה מול השוכר (על נזקים וכד’) מנהלים בהליך רגיל ולא מזורז. ההליך המהיר שמנוהל בנוגע לפינוי הדירה אמור לאפשר לבעל הדירה להשכיר אותה כמה שיותר מהר. עוד דבר חשוב, כשרוצים לפנות שוכר מדירה הדרך היחידה לעשות את זה היא להגיש תביעה לבית המשפט. אין דרך אחרת.
פינוי שוכר שלא משלם
שוכר שלא משלם הוא אם כן צרה צרורה, והתביעה על אי התשלום הוא בהליך רגיל בשונה מהליך התביעה על הפינוי שהינו מהיר כפי שציינו. כמה מהיר הוא? הוא יכול להסתיים גם אחרי 60-90 יום (בניגוד להליך רגיל שיכול להימשך חודשים ושנים) ותוך כדי ההליך השוכר שהוא הנתבע, לא יכול להגיש תביעה כנגד וגם לא יכול להגיש הודעה לצד שלישי.
מתי ניתן להגיש תביעה?
את התביעה נגד השוכר אפשר להגיש מיד אחרי תום החוזה כשהשוכר לא יוצר בזמן שהוא אמור היה לצאת מהדירה או אם הוא לא יוצא ויש עילה להוציא אותו מהדירה במהלך החוזה כי לא עמד בתנאי החוזה. יש מועדי מינימום להגשת תביעה לפינוי מושכר כשלהגשת כתב ההגנה ולדיון בתביעה מוקצבים 30 יום לכל אחד (או פחות) עוד 14 יום לפתיחת תיק ו-15 יום לפתיחת תיקו הוצאה לפועל. 21 יום נקוב באזהרה כחובה לביצוע הפינוי ועוד 14 יום פינוי לאחר סיום התקופה שנקובה באזהרה.
הגשת תביעה לפינוי מושכר
הגשת תביעה לפינוי מושכר מתבצעת אם כן כשהשוכר לא עוזב או שהוא הפר את תנאי החוזה או שבעל הדירה הודיע לו בהתראה של 90 יום (במידה ויש כמובן סעיף כזה בחוזה) ובתהליך מהיר, והיא כוללת למעשה רק את סעד הפינוי בלי התביעה לתשלומים ולחובות אותם תובעים בנפרד אך בלי הצורך להגיש פיצול סעדים.
מגישים תביעה לפינוי מושכר
אז איך מגישים תביעה לפינוי מושכר? קודם כל, תביעה כזו מוגשת לבית משפט השלום באזור בו ממוקמת הדירה. התביעה תיקרא: “תביעה לפינוי מושכר” ובכתב התביעה יפרט התובע את טיעוניו. הוא צריך לצרף אסמכתאות משפטיות אם יש כאלו, חוות דעת מומחה אם יש לו כזו וכמובן תצהיר תובע שהוא הוא מפרט את כל העובדות הרלוונטיות, עובדות שנוגעות לסיבות להוצאת השוכר מהבית. יש גם אגרה שצריך לשלם לבית המשפט על מנת שהתביעה תתחיל לרוץ ואותה משלמים במזכירות בית המשפט.
הוצאה לפועל פינוי
בסופו של הליך התביעה אם בית המשפט מוצא לנכון להוציא את הדייר הסרבן הוא מוציא פסק דין לפינוי מושכר ובעקבותיו צו פינוי לשוכר. אם הוא לא שועה לצו הפינוי ולפסק הדין, ההוצאה לפועל נכנסים לתמונה ושולחים מכתב אזהרה. אם גם המכתב הזה לא עזר, נשלחים לדירה קבלני פינוי מטעם ההוצאה לפועל שמבצעים את הפינוי.
אם אתם נמצאים בסיטואציה הזו ולא מצליחים להוציא את השוכר שלכם מהדירה, אתם צריכים קודם כל ייעוץ משפטי איכותי ומשרד עו”ד כפיר לולו הוא המשרד אותו אתם מחפשים. שנים של ניסיון ואין ספור לקוחות מרוצים הם אלו שהפכו את המשרד למוביל בתחומו.