סכסוכים משפחתיים ברמה כזו או אחרת הם דבר שבשגרה. אין הסכמה על נושאים מסוימים אבל ברוב המקרים מגיעים בסופו של דבר להבנות ואחד משני הצדדים מוותר או ששני הצדדים “יורדים מהעץ” עליו הם טיפסו. אבל יש סכסוכים קשים שמגיעים לפתחו של בית המשפט, סכסוכים בין בני זוג, סכסוכים על ירושה ועל עזבונות ועל נושאים אחרים אבל בגלל שמדובר על סכסוך משפחתי, החוק דורש לנסות ולהגיע לעמק השווה.
בני משפחה שיש ביניהם סכסוך לא יוכלו להגיש תביעה לערכאה משפטית לפני שהם מגישים בקשה ליישוב סכסוך והמטרה ברורה – למנוע פניות מיותרות שיכולות להיסגר בדרכי שלום ובהסכמה בין הצדדים.
מהי ההגדרה של סכסוך משפחתי ויישובו?
ההגדרה של סכסוך משפחתי ויישובו היא שכל אדם שיש לו סכסוך עם מי מבני המשפחה שלו, וזה יכול להיות הילד, ההורה של ילדו, בן זוג או בן זוג לשעבר בין אם זה סכסוך על מזונות, סכסוך בין צעיר (עד גיל 21) לבין הוריו, יחסי ממון בין בני זוג, אבהות או אימהות לגבי ילד או כל ענייני נישואין וגירושין ובמידה ושני הצדדים מתגוררים בארץ צריך קודם כל להגיש בקשה ליישוב סכסוך לפני שהוא ממשיך הלאה, לפני שהוא תובע בעניינים הללו, בין אם הוא מתכנן להגיש תביעה בבית המשפט ובין אם הוא מתכוון להגיש תביעה בבית הדין הרבני.
בקשה ליישוב סכסוך במשפחה
אז למה חשובה בקשה ליישוב סכסוך במשפחה? גם כדי שלא יהיה עומס על בתי המשפט וגם כדי לא להעצים את הקרע המשפחתי כי אחרי שיש תביעה כבר אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור. את הבקשה מגישים באמצעות טופס ייעודי למזכירות בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה באזור המגורים של הצדדים או באזור המגורים האחרון המשותף זאת לאחר שמשלמים את האגרה על הבקשה. לאחר הגשת הבקשה יוזמנו הצדדים ל-4 פגישות מידע, היכרות ותיאום (מהו”ת) כשלפגישות הללו חייבים הצדדים להגיע, ממש כאילו מדובר על דיון שנקבע בבית המשפט. אם ההליך לא הצליח מי שהגיש את הבקשה ליישוב סכסוך יכול להגיש ראשון תביעה לערכאה אותה הוא יבחר.
מתי נזדקק ליישוב סכסוך משפחתי?
יישוב סכסוך משפחתי הוא צורך עבור כל מי שלא רוצה שאי ההסכמה תצא מפרופורציות ותגיע למקומות שאף אחד לא רוצה. הליך כזה לא באמת חייב להיגמר בהשלמה ובחזרה אחד לזרועות השני אם מדובר על בני זוג אך הוא ימנע מלחמות שיחסכו מאבק משפטי יקר ויותר חשוב, פגיעה ברווחת הילדים. גם כשמדובר על סכסוך על ירושה או בכל נושא אחר בין בני משפחה, אין צורך להגיע להתכתשויות ואפשר במקרים רבים להגיע להסכמות ולגמור את ההליך בצורה פשוטה יותר לכל הצדדים וגם להוריד את העומס מבתי המשפט. כל מה שצריך זה עורך דין עם ניסיון רב בתחום, עורך דין שיסייע לצדדים ויתווך ביניהם.
החוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה
החוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה תשע”ה – 2014 הוא חוק שכל מהותו היא בשביל לצמצם את הצורך בקיום התדיינות משפטית כשמדובר על סכסוך משפחתי והוא מגדיר מהם בית דין דתי ובית משפט, מה ההגדרה של ילד או ילדה, מהי ערכאה שיפוטית ומי הוא ראש בית הדין הדתי ובמהלך הזמן נכנסו בו מספר תיקונים. הוא מפרט על הגשת בקשת ליישוב סכסוך ופגישת מהות, מהי חובת ההתייצבות של הצדדים ומה כוללות פגישות המהו”ת כמו גם פרטים רבים אחרים על הגשת התובענה, שמירת הדינים, מניין ימים ותקופות וכדומה.
הליך יישוב סכסוך
הליך יישוב סכסוך הוא הליך שמקדם דרכי שלום על חשבון ריב ומדון ויש בו התחשבות במכלול ההיבטים שנוגעים לסכסוך כמו גם בטובתם של הילדים. כולם בסופו של דבר מרוויחים ממנו – שני הצדדים לסכסוך שלא פעם נמנעים מהם סצנות קשות, תביעות והמון עוגמת נפש, אלו שסביבם (הילדים ושאר בני המשפחה) ומערכת בתי המשפט שהעומס בה מוקל. אבל בשביל שהליך כזה יצליח או לפחות בשביל שסיכויי ההצלחה יעלו צריך שהוא יהיה בסיוע של עורך דין מנוסה בתחום שבעברו לא מעט הצלחות. אם אתם מחפשים את משרד עורכי הדין המתאים ביותר למטרה הזו, משרד עורכי דין כפיר לולו הוא בדיוק מה שאתם מחפשים.